The national emblem of India is from which

1. Which is the national animal of India?

Ans – tiger

2. Which is the national bird of India?

Ans – peacock

3. Which is the national aquatic animal of India?

Ans – Ganges Dolphin

4. Which is the national fruit of India?

Ans – common

5. Which is the national flower of India?

Ans – lotus

6. Which is the national tree of India?

Ans – banyan

7. Which is the national sport of India?

Ans – hockey

8. What is the ratio between the length and width of the national flag of India?

Ans – 3:2

9. Who wrote the national anthem of India?

Ans – Rabindranath Tagore

10. Which is the national anthem of India?

Ans – Vande Mataram

11. Who has written the national anthem of India?

Ans – Bankim Chandra Chatterjee

12. Who first called Mahatma Gandhi the Father of the Nation?

Ans – Netaji Subhash Chandra Bose

13. Which is our national calendar?

Ans – Shaka era

14. What is the duration of singing the national anthem?

Ans – 52 seconds

15. What is the duration of singing the national anthem?

Ans – 65 seconds

 

Scientific instruments and their uses:- Click Here

Leave a Comment